Waarom kiezen voor een Daikin Intergas Hybride warmtepomp?

Bent u op zoek naar:

  • energiezuinige systemen
  • voordelige systemen

De oplossing is een Daikin Intergas Hybride warmtepomp:

  • een combinatie van HR cv-technologie* en lucht/water warmtepomptechnologie**
  • levert een maximaal 35% hoger verwarmingsrendement
  • optimaliseert de werking van de meest efficiënte cv-ketels

Voordelen voor u:

  • lage gebruikskosten voor verwarming en warm tapwater
  • lage investeringskosten ideaal voor renovatieprojecten
  • eenvoudig en snel te monteren

* Wat houdt de hr-technologie in?

De hr-technologie zorgt voor omzetting van de gebruikte brandstof naar  bruikbare warmte, nagenoeg zonder warmteverlies. Dit is goed voor het milieu én voor uw portemonnee, want een lager energieverbruik betekent lagere verwarmingskosten, minder gebruik van energiebronnen en een lagere CO2 -uitstoot.

Tijdens dit proces worden de afvoergassen afgekoeld tot de hierin opgenomen stoom condenseert. De energie die op deze manier vrijkomt, wordt gebruikt als verwarmingsbron.

** Wat is een lucht/water warmtepomp?

De Daikin lucht/water warmtepomp maakt gebruik van duurzame energie: hij onttrekt warmte aan de buitenlucht. In een gesloten koudemiddelcircuit, wordt een thermodynamische cyclus gecreëerd door middel van verdamping, condensatie, compressie en expansie. Hierdoor wordt de warmte van een laag naar een hoog temperatuurniveau ‘gepompt’.

De aangevoerde warmte wordt via een warmtewisselaar overgebracht naar de centrale verwarming van de woning. betrouwbare, efficiënte, flexibele en  continue klimaatbeheersing.

 

Lage bedrijfskosten voor verwarming en warm tapwater in vergelijking met traditionele cv-ketels

Energieprijzen & rendement

Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen en de interne warmtelast, zal de Daikin Altherma Hybride warmtepomp slim kiezen tussen warmtepomp en/of cv-ketel, mogelijk in gecombineerd bedrijf, waarbij altijd de meest economische bedrijfmodus wordt gekozen.

Warmtebehoefte = het benodigde verwarmingsvermogen om binnenshuis een comfortabele temperatuur te handhaven.

Benodigd verwarmingsvermogen = warmtelast x aantal uren vraag per jaar

Alleen gas(bedrijf)

Daalt de buitentemperatuur drastisch, dan is gebruik van de warmtepomp in hybridemodus niet efficiënt meer.


Op dat moment zal het systeem automatisch overschakelen naar een werking op uitsluitend gas. (1) verwarmen Ta DB/WB 7 °C/6 °C – LWC 35 °C (DT = 5 °C)

Hybride(bedrijf)

Bij een hoge warmtelast of voor het bereiken van het hoogst mogelijke rendement, werken de cv-ketel en de warmtepomp tegelijkertijd op de meest economische wijze.


De waterhoeveelheid wordt automatisch geregeld. Hierdoor kan de temperatuur van het water, dat van de radiatoren naar de warmtepomp stroomt, verlaagd worden om zo het rendement van de warmtepomp te maximaliseren.

Het exacte omschakelmoment van warmtepompbedrijf naar hybridebedrijf is afhankelijk van de karakteristieken van de woning, de energieprijzen, de instelling van de gewenste binnentemperatuur en de buitentemperatuur.

Alleen warmtepomp(bedrijf)

De warmtepomp die wordt gebruikt in de Daikin Intergas Hybride warmtepomp is voorzien van de beste technologie die beschikbaar is voor het optimaliseren van de bedrijfskosten bij gematigde buitentemperaturen.

Hierdoor wordt een COP (prestatiecoëfficiënt) van 5,04 wordt bereikt!

Hybride warmtepomp

Bestaande CV ketel

afmetingen Daikin hybride warmtepomp