Een split systeem of een multi-split systeem?

De werking van een Split systeem en een Multi-split systeem is vrijwel gelijk, veelal wordt een keuze gemaakt op basis van uitbreidingsmogelijkheden.

  • Een split systeem bestaat uit 1 buitendeel en 1 binnendeel. Bij uitbreiding dient u wederom te investeren in 1 buitendeel en 1 binnendeel. Zo kan er veel ruimte nodig zijn voor het plaatsen van buitendelen.
  • Bij een Multi split systeem kunnen op 1 buitendeel minimaal 1 (bij voorkeur 2) en maximaal 5 binnendelen worden aangesloten.

Blijft uw behoefte beperkt tot één ruimte, dan biedt een Split systeem een passende oplossing. Gaat het om twee of meer ruimtes, dan is wellicht een Multi-split systeem de juiste oplossing.

Split Systeem

Voorbeeld split airco climate4u
  • 1 binnendeel wordt op 1 buitendeel aangesloten
  • Verwarmt of koelt 1 ruimte
  • Eenvoudige plaatsing

Multi-split systeem

Multi split airco climate4u
  • Maximaal 5 binnendelen worden op 1 buitendeel aangesloten
  • Verwarmt of koelt maximaal 5 verschillende ruimtes
  • Bediening van afzonderlijke ruimtes

Andere overwegingen bij uw keuze tussen Split en Multi-Split zouden kunnen zijn:

Max. 5 binnendelen op slechts één enkel buitendeel voor het koelen of verwarmen van verschillende ruimtes. Hoge seizoensrendementen voor een besparing op de energiekosten, dagelijks comfort, unieke prestaties op de markt en per ruimte afzonderlijk regelbaar en op afstand te bedienen.

Stille werking
Multi-split is een robuust systeem dat voor een comfortabel binnenklimaat zorgt met een stille en onopvallende dagelijkse werking. Eén buitendeel is stiller dan 2 of meer buitendelen. Met de nachtmodus kan het geluidsniveau met 3 dB(A) worden teruggebracht.

Minder onderhoud
Als u meerdere ruimte wenst te koelen of verwarmen, met slechts één Multi-split buitendeel kunt u besparen op onderhoudskosten (slechts onderhoud voor één buitendeel), heeft u minder kans op storingen en heeft u minder ruimte nodig voor de installatie dan in het geval van meerdere Split-buitendelen.

Een toekomstbestendige keuze
De grote compressor van het enkele (Multi-split) buitendeel zijn efficiënter dan meerdere kleine compressoren met dezelfde capaciteit. Mede door het gebruik van de modernste technologieën en het koudemiddel R-32 zorgt de unit voor hoge rendementen en een lage impact op het milieu.

Meer flexibiliteit
Multi-split is compatibel met een grote verscheidenheid aan binnendelen. Op 1 buitendeel kunnen min. 2 en max. 5 binnendelen worden aangesloten in elke stijl. Het buitendeel kan langere afstanden overbruggen, waardoor elk binnendeel kan worden geïnstalleerd waar het u het beste uitkomt.

Er kunnen op één Multi-split buitendeel maximaal vijf binnendelen worden aangesloten, waarbij u de keuze heeft uit een groot assortiment binnendelen (wand-, vloer-, cassette- en kanaalmodellen) uit onze Split- en Sky Air-series. Veranderen uw wensen? Dan verandert uw installatie met u mee: de binnendelen hoeven namelijk niet allemaal tegelijkertijd te worden geïnstalleerd. Kies voor een buitendeel met een hogere capaciteit zodat u deze straks eenvoudig kunt uitbreiden.

Een greep uit beschikbare wandmodellen van binnendelen.

Naast wandmodellen zijn ook radiator modellen en (inbouw) kanaalmodellen mogelijk en bestaat de mogelijkheid de wandmodellen te voorzien van een folie in het door u gewenste motief of kleur. 

Video impressie van de mogelijkheden met een Multi-split systeem

Alleen voor plaatsingen na 1-09-2020, het advies gesprek kan pas over enkele weken plaats vinden, onze excuses voor dit ongemak.

Advies op maat gesprek

Om een gesprek zo effectief mogelijk te maken willen wij ons goed voorbereiden. (een goede voorbereiding is het halve werk) Vandaar dit intake informatie formulier.Wij realiseren ons dat het best veel vragen zijn, daarom zijn de meeste antwoorden niet verplicht. Toch verzoeken wij u vriendelijk het formulier zo compleet mogelijk in te vullen en aan te geven of u een bezoek aan onze Experience room wil brengen of u een bezoek bij u op locatie wenst.

Naar intake formulier

Prijsindicatie aanvragen

Voor een sluitende offerte hebben wij veel meer informatie nodig om een passende oplossing aan te kunnen bieden. Maar als u snel een prijsindicatie wenst op basis van algemene normwaarde, sturen wij u deze graag toe. Wij attenderen u erop dat deze waarde op gemiddelde indicatoren bepaald zijn en daardoor puur indicatief zijn. Om tot een juiste indicatie te komen, adviseren wij u graag en maak dan gebruik van een "advies op maat gesprek".

Prijs indicatie aanvragen