ventileren kan ook anders

Ventileren in de winter maanden vraagt om extra energie tenzij.....

Ventileren in de wintermaanden kan de energierekening flink laten oplopen, de frisse (koude) lucht moet immers verwarmt worden. Met WTW units (Warmte Terug Win) en / of HEPA  (High Efficiency Particulate Air) filters kan veel energie bespaard worden. Beide oplossingen zijn gebaseerd op een luchtbehandelingssysteem, een gebouw dient hier in te voorzien om het te kunnen toepassen. Wij realiseren luchtbehandelingssystemen in onder andere bedrijfsgebouwen, kantoren, winkelomgevingen, hotels en restaurants.

 

Met een WTW unit wordt de koude buitenlucht voorverwarmt door de afgevoerde (warme) lucht. Hierdoor is er veel minder (nieuwe) energie nodig om de gewenste temperatuur te behouden. De overweging om met WTW units te gaan werken kan het best gemaakt worden bij renovatie of nieuwbouw.

 

Met een HEPA filter hoef je niet (veel) te ventileren, de lucht wordt gezuiverd door de filter(s), HEPA filter(s) kunnen eenvoudig in bestaande installaties worden toegepast én zorgen voor een gezonde binnenlucht én leveren een forse besparing / ROI op de energierekening.

 

Dat levert 2 voordelen in één keer, gezonde binnenlucht en terug verdienen door lagere energiekosten.

 

Voorziet jouw werkomgeving al in een gezonde binnenlucht?